Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

lördag 1 september 2007

Räkor i het tomatsås

Lördagen den 1 september har tillbringats i garaget för Marcus del. Storstädning har pågått, cykelreparation och en del småskruvande på diverse delar. En ho har kommit upp under vattenkranen. Nu behöver det inte bli så blött på golvet i garaget!

Bella har skruvat på gammal elektronik och vi sågade loss hjul från en gammal barnvagn som ska bli en lådbil såsmåningom. En sväng till tippen blev det också med allt från gammal olja till rent järnskrot och virke.

Vi hann rensa ogräs i landet och hittade där en massa potatis som var fantastiskt fina. Det blev 4-5 kg Amadinepotatis - godaste potatisen i världen (?)


Middagen idag bestod av råris från Saltå och gröna ärtor. En räkröra kokades ihop efter följande recept:

1 kg räkor med skal, eller ca 300g skalade räkor
2 schalottenlökar
1 msk matolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 burk hela tomater, 400 g
2 dl créme fraiche
salt, peppar

Gör så här:

1 Skala räkorna. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg. Pressa i vitlöken, rör i curryn och sambal oeleken och fräs under omrörning 1/2 minut.

2 Tillsätt tomaterna utan spad och koka i 5 minuter. Rör i créme fraichen, smaka av med salt och peppar och koka ytterligare ett par minuter. Rör i räkorna och låt dem bli varma men inte koka. Servera röran till kokt ris blandat med gröna ärter och hackad dill.

låt smaka!


1 kommentar:

XebB sa...

Det var supergott! Tack för receptet!