Grekisk soppgryta ca 4 port
1/2 dl olivolja
1 gul lök, hackad
1 morot, skalad och slantad
1 burk hela tomater, avrunna och skurna i bitar (färska enl receptet, men färska tomater i januari är ingen höjdare)
6-8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1/2 tsk salt
1 burk röda linser (svarta enligt receptet men jag hittade inga, det skulle även var okokta linser som skulle blötläggas men ibland orkar man helt enkelt inte)
ugnstekt bacon
bröd
Fräs löken och moroten i olivoljan ngr minuter.
Lägg i tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré, lagerblad och salt. Koka upp och låt puttra ca 30 min.
Häll i de avrunna linserna och koka upp på nytt.
Serveras med knaperstekt bacon och bröd av valfritt slag.
Linser!
1 kommentar:
Linser är jättegoda om man kryddar ordentligt. Gärna lite orientalinspirerade kryddor som garam masala och tandoori.
Annars fungerar de röda också utmärkt som tillsättning i köttfärssås och lasagne.
Intressant blogg!
Skicka en kommentar