Men åter till maten. Plättarna är snabba och enkla att göra. Båda barnen gillade dem skarpt. De fick bli lunch både igår och idag.
Majs- och kesoplättar 4 port
3 ägg
1 stor eller 2 små burkar majs, avrunna
ca 125 g keso ( 1/2 liten förpackning)
1 dl vetemjöl
1 krm salt
smör eller olja
Vispa upp äggen lite lätt i en skål. Mixa ihop majs och keso med en stavmixer, det ska inte vara slätt. Blanda ner i äggsmeten och vispa i mjöl och salt. Låt gärna stå en liten stund innan du steker plättarna.
Värm smör eller olja i en stekpanna eller plättlagg. Klicka i en matsked av smeten för varje plätt. Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida.
Servera med grönsaker och ev. lite bacon, stekt ägg eller korv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar