Pasta med kassler- och creme fraichesås
1 purjo, strimlad
ca 300 g kassler, tärnad
smör
ca 2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 tsk torkad basilika
2 tsk torkad dragon
grovmalen svartpeppar
2 dl ärtor
Till servering: Pasta av valfri sort, vi tar helst tagliatelle, sallad om du orkar (purjo & ärtor är väl grönsaker?)
Fräs purjo och kassler i smör i en kastrull. Strö över mjölet och blanda i mjölken, creme fraiche och örtkryddor. Låt koka på svag värme ca 5 min. Blanda ner ärtorna och låt dem bli varma i såsen. Smaka av med svartpeppar och ev. salt.
1 kommentar:
Jamenvisstsåmumsigtdetvar!
Garanterat en favorit. På den tiden hade man väl lite problem med ärtorna, men nu slinker allt ner med glädje...:) Blog on sis!
//Jocke
Skicka en kommentar