Dagens att göra lista bestod av:
göra risgrynsgröt (förberedd till kvällsmaten)
baka dubbel sats bullar (nytt recept = ovan)
göra raggmunkar med bacon till lunch
städa toaletter
byta om, göra mig snygg till kl. 15 då jag behövde åka iväg
Dagens lista över gjorda saker:
risgrynsgröt
dubbel sats bullar
raggmunkar med ugnsstekt bacon och vitkålssallad
byta om osv...
Ni ser vad som fattas bland det jag faktiskt fick gjort idag. Toalettstädningen så klart!
Men å andra sidan så tror jag att god husmanskost till lunch, hemmagjord risgrynsgröt, BULLAR och en snygg fru uppväger dålig städmoral.
TIPS: Gör smeten i förväg men utan potatisen. Skala gärna potatisen och förvara i vatten i kylen, lite av stärkelsen försvinner då. Raggmunkarna tar en stund att steka så förbered gärna så långt det går.
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
3/4 kg potatis (8-10 medelstora)
smör
Blanda smeten som vanlig pannkakssmet.
Skala och riv potatisen grovt (krama ev. ut vatten från potatisrivet). Blanda i rivet i smeten snabbt, annars blir det lätt missfärgat.
Bryn smöret i (helst) två stekpannor. Klicka i smeten (ca 3 raggmunkar/stekpanna). Grädda dem frasiga på ganska låg värme.
Servera med rårörda lingon, vitkålssallad och ugnsstekt bacon.
1 kommentar:
Usch för raggmunkar!!!
Skicka en kommentar