Middagen idag blev inte alls dum. Alla tyckte om allt (nästan). Dessutom blev det så mycket över att mamma Hillevi kunde slippa laga tillbehören till sin köttbit i kväll. Min dåliga mängdberäkningsförmåga kom någan annan till godo. Men nu vidare till recepten:
Kryddiga köttbullar med bulgur, raita och sallad
Ta ditt vanliga köttbullerecept och hotta upp det med spiskummin. Krydda ganska rejält. Gör små köttbullar och stek dem.
Koka bulgur enligt förpackningens instruktioner men koka i tomatjuice och grönsaksbuljong.
Raita
5 dl turkisk/grekisk yoghurt 10%
1 gurka
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
spiskummin
salt & peppar
ev. lite färsk persilja eller mynta
Dela gurkan på längden och ta bort det blöta med sked. Skär i bitar. Blanda med yoghurt, pressad vitlök, olja, ev. persilja eller mynta och smaka av med kryddorna.
Raita är oxå väldigt gott till grillat och passar perfekt till Karlssons ugnsrostade potatis.
Gör en valfri sallad. Vår bestod av:
isbergssallad
majs
körsbärstomater
avokado
citronjuice
kallpressad rapsolja
salt, peppar och en nypa socker
1 kommentar:
Gott syster! Tack för bra inspiration :)
Skicka en kommentar