POTATISVÅFFLOR ca 6-7 laggar (mycket mättande!)
4 dl mjöl
1 tsk salt
lite socker
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
ca 500 g råriven eller kokt, pressad potatis
100 g smör, smält
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll på mjölken under vispning. Vispa slätt.
Skala potatisen och riv eller pressa den. Blandas ner i smeten med smöret.
Grädda våfflor, smör i laggen behövs inte.
Jag brukar skära upp lite grönsaker och ställa fram på bordet innan våfflorna är klara, tex paprika, gurka, morötter, tomater. Servera våfflorna med lingonsylt eller som barnen vill ha, äppelmos. Gräddfil kan blandas med lingonsylt till serveringen om man vill.
UTLÅTANDE: Väldigt bra och mättande våfflor. Äggfritt recept. Går att förbereda smeten och skala potatisen och förvara i kallt vatten. Rivs precis innan tillagning, annars mörknar potatisrivet. Om man vill ha kokt potatis i smeten så kan del absolut kokas dagen innan med skalet på. Skala och pressa den precis innan tillagningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar