Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

fredag 6 november 2009

Lite matbilder, aldrig tidigare publicerade...


Förra helgen var vi på en afrikansk afton och fick prova på mat från Liberia. Det var minst sagt spännande! Fisken på bilden ovan var utsökt! Trodde först att det var pirayor, men fick veta att det var "snappers" vad det nu heter på svenska.


I höst har vi gjort en hiskelig massa äppelmos. Marie och Anna gjorde den första laddningen en dag och fick ihop 43 burkar. En vecka senare gjorde vi knappt 30 till. Så nu har vi så vi klarar gröten och Weetabix med mjölk under den mörka vinter som närmar sig med stormsteg!


Här en bild på lite petit choux som friterades en kväll. Gott med grädde och chokladsås.


Mustig rotsakssoppa med stekt bacon


Vi försöker utbilda våra barn att klara livets alla krav, så då är det viktigt att ha med sig några bullbak innan man flyttar hemifrån. Matilda 20 månader är här i färd med sitt första bullbak och instrueras utav Marie hur längderna skall snittas till bullar som sedan läggs i pappersformar. Jag tror att dom drog ihop drygt tio plåtar. Frysen är full med bullar (kanel, vanilj och marsipan bullar) till glädje mörka höstkvällar med varm choklad när man till exempel kommer frusna hem från biblioteket.


Som sagt, barn ska lära sig hantera livets alla faser och helst med glädje. Här har vi lyckats! Lina svabbar under Matildas stol. Det blir avlagringar som börjar växa under hennes stol vid matbordet om man inte ger denna del av våra kvadratmetrar en omgång...


Fick ju en pastamaskin på min födelsedag i september och vi har gjort pasta ett flertal gånger. Maries syskon med sina respektive hälsade på en kväll och då drog vi igång pastakokeriet och engagerade alla. Blev en angenäm kväll med god mat och gott sällskap!




Litet axplock från höstens mataktiviteter i Hölö och Södertälje

1 kommentar:

Heliotropen sa...

Och en av burkarna med äppelmos avnjöts här i huset. Ett jättetack för det!

Fnissade förresten åt pastan som hängde över stolarna och såg ut som nytvättade strumpbyxor, men säkert smakade mycket bättre.