Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

onsdag 24 november 2010

VIT (GRÖN) CHILI

I USA finns konceptet White chili. Det är en chili con carne som inte är tomatbaserad. Den består istället av kycklingfilé och grön chili. Jag hitade den såklart på min favoritmatsajt, Allrecipes. Jag visste inte alls vad vi skulle tycka om maten och innan jag smakade av så slog det mig faktiskt att det skulle kunna bli en total katastrof, och vad skulle vi 5 personer äta då? Matkatastrofer är inte så vanliga här hemma. Avsmakningen lugnade mig dock, det var grymt gott! Så nu måste ni prova och höra av er vad ni tycker.

VIT (GRÖN) CHILI 5 port

1 finhackad gul lök
600 g kycklingfilé, strimlad (inte för stora bitar)
lite rapsolja att steka i
1 liten burk grön chili (finns bland tacogrejerna)
1,5 tsk malen kummin
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk koriander
1 tsk oregano
1 krm cayennepeppar
1 nypa socker
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1 burk cannellinibönor, avrunna och sköljda
ev riven ost till serveringen (den glömde jag alldeles bort)

Fräs löken i oljan tills den blir mjuk. Lägg över i en skål. Fräs sen kycklingen i omgångar, salta och pappra lite grann. Lägg tillbaks allting i stekpannan och häll i kryddorna och chilin. Blanda om och späd med vatten och smula ner hönsbuljongen. Låt puttra 5 min. Blanda ner cannellinibönorna och låt puttra till kycklingen är klar. Smaka ev av med salt, peppar och cayennepeppar (obs! var försiktig, cayenne är starkt) och servera med ris. Vi tog basmatiris. Några uppskurna grönsaker, tex morot, paprika och gurka, gav bra svalka till rätten.

1 kommentar:

Jiz sa...

Det verkar gott, det måste jag prova! Och det innehåller varken mjölk eller rött kött, vilket är ett krav här hemma. Perfekt.