Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

måndag 15 november 2010

ÄNGLAMAT

Mycket god, enkel och klassisk svensk efterrätt. Passar bra en vardag efter en enklare middag.

ÄNGLAMAT 5 port

2 dl vispgrädde, hårt vispad
ca 2 dl valfri sylt
9-12 skorpor
2 dl mjölk

Blöt upp skorporna lite i mjölken. Bryt dem i delar. Blanda med vispgrädden ch sylten. Lägg upp i fina glas och servera.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var längesedan vi åt... En av Ulfs favoriter, fast då gärna med kaksmulor istället... :) Får testa med skorpor nästa gång!
/Sofia

Unknown sa...

Vad roligt att du börjat skriva igen tycker jag. Jag kikar in här då och då kollar in nya recept. Det jag har gjort är din cheesecake. Älskar cheesecake!!

Stellas kommentar efter Halloween hos Murpy's: "Jag tyckte väldigt mycket om Lina. När kan vi leka med henne igen?" Hon blev lite besviken när jag sa att ni bor borta i Stockholm (sa Stockholm för det vet hon vart det är).

/dorro

Anonym sa...

Tycker många av dina recept och tips verkar bra, men vår dotter tål tyvärr inte mjölkprotein. Det är alltid knepigt att hitta på nya saker för henne. Mycket går att ersätta, men inte allt.

Fortsätter att läsa här och leta efter mjölkfria recept!

Marie sa...

Hej alla!

Sofia, änglamat är beviset för att summan av något litet kan bli så mycket större än det logiskt sett borde bli.

Hej Dorro. Visst är cheesecaken underbar. Den är perfekt i sin sammansättning och väldigt fin i smaken. Behöver egentligen inga tillbehör. Kul att Stella gillade Lina, hälsa att vi kommer till GBG i jul. De kan ses i kyrkan.

Hej anonym!

Tur att ersättningsvarorna finns men ibland kan det vara lättare att bara gör andra grejer, så att man inte behöver känna sig som ett offer menar jag. Lycka till med maten. Det kommmer ngr middagar ibland som inte innehåller mjölkprodukter alls. Ska blogga om ett sådant recept under v. 47.

Marie