Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

söndag 9 december 2007

Julmustprovning

Idag har vi provat julmust. Men innan denna aktivitet åt vi middag som bestod av något så udda som blå potatismos och korv. Ungarna gillade det skarpt, och smaken var riktigt fin då den blå kongo potatisen fått koka i mjölk och lite grädde. Korven snittade vi upp och ungsstekte så att dom krullade sig fin och fick fin färg överallt. Senap och ketschup samt lite grönsaker till blev en riktigt matig middag.

När vi så var klara kom gästerna som skulle vara med på kvällens julmustprovning. Vi hade införskaffat sex stycken sorter. Vi numrerade varje flaska och täckte över märket så att ingen skulle ha några "förutfattade" meningar. Alla fick sex muggar som också fick nummer enligt märkningarna på flaskan. Alla fick betygsätta innehållet på en skala 1 - 5.

Extra kul var att vi hade ett Hollänsk/Australiensiskt par som aldrig smakat julmust i sitt liv. Det märktes att dom inte visste hur det "skulle" smaka eftersom det även fanns specialare med som hade nougatsmak och chokladsmak... Dessa ratades av oss Svenskar, men blev deras favorit!

Vinnaren blev hur som helst Eldorados julmust och som enligt några hade den "billigare" etiketten. Apotekarens kom på andra plats. Sämst enligt de flesta var den nougatsmakande julmusten.

Vi sköljde ner en del pepparkakor och lussebullare under tiden och hade väldigt roligt!

God Jul på er!

//Marcus

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att läsa om er provning! När vi hade julmustprovning härom året var det ICAs julmust som vann och den är fortfarande favoriten i vårt hem. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till när det inte fanns nån ICA-must förra året! :D
Kram Kicki
http://kickis.blogg.se/