Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

måndag 24 december 2007

Släkten har kommit

Igår, den 23 december kom släkten på fullt allvar - dom var med och firade Bella på fredagen, men det blev lite drop in under kvällen då tåg och transporter synkade dåligt (Roger fick köra taxi fram och tillbaka). Efter en förmiddag i kyrkan med ett fint julprogram kom vi hem och satte igång med maten inför julen. Marie hade ju förberett en del och det som var kvar var i stort sett julgodis och lite olika maträtter. För att stilla hungern inpå eftermiddagen värmde vi vår berömda köttfärsås som låg på lut i frysen. Uppskattades som vanligt av våra gäster.


Vi jobbade vidare i köket under eftermiddagen och kvällen. Marie hade förberett efterrätten några dagar tidigare med parfait i fyra smaker: Lingon, Pepparkaka, Saffran och Pecan/Fikon. Serverades på individuella tallrikar med apelsinskivor. Poppis!


Kvällens höjdpunkt var dock att få sätta kniven i julskinkan som svettats fram i ugnen i några timmar. Vi satt och pratade i vardagsrummet och närmare midnatt pep temperaturmätaren att den nu nått de efterlängtade 70 grader celsius som alla väntade på. Vörtbröd åkte fram och senap. Därefter karvades det frenetiskt av 8 vuxna människor.

Mätta och belåtna - och trötta, somnade vi och drömde om maten, tomten och alla paketen

God Jul!

//Marcus

Inga kommentarer: