Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

onsdag 23 december 2009

Panik!

Stopp i avloppet - släkten är på väg! Ingen dusch, ingen diskmaskin, ingen toalett, inget vatten! Det som går in måste komma ut! Termodynamikens andra lag (eller är det den tredje?)... Kaustiksoda tog litegrann, för när vi spolade så blev det bra - trodde vi, men tydligen byggde det bara på längre ner så att det som tidigare sjönk undan långsamt, slutade helt att sjunka. Nu var det tvärstopp och började rinna över i golvbrunnarna i källaren!

Grävde fram brunnar utanför köksdörren efter att ha rådfrågat grannen som byggde huset för 37 år sedan. Visade sig vara dräneringsrören som gick ut i ena brunnen och dagvattnet i den andra. Tredje locket (efter alla turer) som varit synligt hela tiden var röret ner till avloppsröret.

Som tur var hade jag köpt en "orm" på 15 meter som vi körde ner i hålet. Fick pressa lite nere i 90 graderkröken - men därefter var det bara att mata på. Bad svärfar att hålla hårt i änden. Vore ju dumt att täppa till ännu mer om vi tappade avloppsrensaren. När 13 meter var nere i hålet nöp svärfar fast. Satt proppen i huset? Därefter släppte svärfar på en halvmeter till och då tryckte det till och började sörpla ordentligt från hålet när xxx antal liter skitvatten började forsa genom avloppsrören. Det blev sådant sug så att golvbrunnarna tömdes på vatten i källaren!

Det var det skönaste ljudet på hela dagen! Helt plötsligt var man tacksam för att man har ett avloppsystem!!! Vi sa till slänkten att man nu får spola med vördnad ;O)

Det blir en God Jul after all....

//Marcus

Inga kommentarer: