Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

lördag 9 augusti 2008

KLAR MAJORITET?!

På Aftonbladet idag så läste jag en mening. Fler vill ha hemmafru. Hemmafru jag är så klickade jag mig genast vidare. Det gällde att opinionen i USA och Storbritannien har svängt, numera tror fler att familjen blir lidande om kvinnan jobbar utanför hemmet. Osv, osv. I slutet av artikeln kunde jag läsa följande:

I Sverige år 2002 var det en klar majoritet - 54 procent av befolkningen - som inte trodde att familjelivet blev lidande om kvinnor arbetade.

Läs det en gång till, högt.

När jag började läsa meningen så trodde jag att det skulle komma en siffra som 80 procent eller så, det är många.

Säg att man frågar 1000 personer om detta. Då skulle alltså 540 av dem tycka att familjelivet inte blir lidande av att kvinnan jobbar. Vidare skulle alltså 460 personer tycka motsatsen, att familjelivet blir lidande av att kvinnan jobbar.

Det här är inte valet 2006. Majoriteten är inte viktig, den som har störst majoritet vinner inte. Istället kan vi titta på siffrorna. 46 procent tycker att familjelivet blir lidande om kvinnan jobbar. Det är nästan hälften av den svenska befolkningen.

Någonting är allvarligt fel i vårt samhälle, varför kan inte fler leva som de önskar?

Lycklig hemmafru på Mors dag

Gå gärna in på Haro.se och läs mer.

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Precis!

Bina sa...

Önskar jag var så modig som du och tog beslutet att vara hemma. Ser fram emot din översättning av amerikanska mått, synd att de inte fanns där nu då jag ska göra amerikanska pannkakor till kvällsmat - kanske inte så näringsriktigt, men semestrigt för mig...

Marie sa...

hej bina

Tack för din kommentar. Jag har stort stöd från min man i hemmafruandet. Han uppskattar totalt det jag gör. En fördel man sällan talar om är att han aldrig behöver vabba. Jag är ju hemma. Han är uppskattad på jobbet kan jag lova. Tiden med barnen tar han ändå så fort han kommer hem. Att vara hemmafru är ett av de bästa beslut jag har tagit. Ger mig och min familj glädje varje dag.

Unknown sa...

jag kom in på din blogg för jag googlade runt lite på bröd som ska jäsa över dagen så jag hoppas det blir bra!
det finns en jätteintressant SOU rapport att läsa om jämställdhet i familjen, jag tänker att du säkert har gjort dit val genomtänkt och så men tänk också om en skilsmässa, då står du där utan arbetslivserfarenhet eller pensionspoäng.. ja men sånt är nog mest bara petitesser att som många hemmafruar gör så säger de upp sin intelektuella vardag (ja barn är smarta dom med) men som vuxen förlorar du annan vuxenkontakt och utveckling och så pratar du med andra kvinnor och då pratar ni barn/bakning/slöa män, medan männen pratar när de ses om politik/framtidsdrömmar/intressen som sport etc... ja ja läs rapporten vettja!
http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/2504