Snabb & enkel vardagsmat är alltid populärt. Maten stod på bortet inom 30 min men då var faktiska arbetstiden kanske 10 min. Rätten uppskattades dessutom mycket av hela familjen. 1 fiskblock (400g) räcker precis för vår familj (2 vuxna+ 2 ätande barn), men receptet säger 500g. Gör som passar bäst för din familj.
SWEET CHILIFISK 4 port
500 g torskfilé (jag använder sej, gott, lite fastare än torsken)
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor eller 1/2 gul lök
1 dl persilja
50-75 g smör (OBS! använd SMÖR, annars bregott, absolut inte margarin om det inte är ett måste pga allergi)
saft av 1/2 citron
1 msk honung
1 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta. Finhacka vitlök eller gul lök och persilja. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Häll blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen 15-20 min.
TIPS!
Marcus föreslog att man kunde krydda kycklingbitar på samma sätt, det ska provas ngn gång. Man kan även servera fisken till couscous blandat med grönsaker
1 kommentar:
När får vi se tårtan?
Skicka en kommentar