Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

söndag 17 augusti 2008

Kyckling, Parmesanpotatis och söta Morötter


En god söndagsmiddag tyckte hela familjen och vår gäster denna dag. Här följer receptet för den som vill prova på att variera potatisen en aning. Även lämpligt att servera när en av gästerna är vegetarian!

4 kycklingfiléer

Marinad:
1 dl olivolja
2 msk soja
1 msk ketchup
1/2 dl basilikablad
2 kvistar timjan
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Parmesanpotatis:
600g färskpotatis
1 msk olivolja
1/2 kruka färsk basilika
1 msk hackad timjan
2msk pinjenötter
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 dl riven parmesanost

Söta morötter:
1 knippe morötter
1 msk smör
1 msk socker
1 kruka basililka
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

- Blanda samman marinaden och lägg kycklingen i denna ca 30 minuter.
- Koka potatisen mjuk. Skala och skär morötterna i ca 3 cm bitar. Kokas mjuka i lättsaltat vatten.
- Stek filéerna ca 8 minuter per sida.
- Mosa potatisen lätt med en trägaffel. Tillsätt olja, basilika, timjan, pinjenötter, salt och peppar. Vänd i osten precis före servering. Istället för olivolja använde jag smör.
- Låt morötterna rinna av. Tillsätt smör, socker, grovhackad basilika, salt och peppar.

Servera!

1 kommentar:

Anonym sa...

Å va mycke go mat! Kan ni ägna alla äldre människor på institution en tanke och önskan om bättre mat?

Skriv på Camillas matuppror!

www.camillasmatuppror.se