Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

onsdag 23 juli 2008

Semestertips

Nu har vi varit ute och upptäckt lite av Sverige. Roslagen närmare bestämt. Då vi bor i närheten av Södertälje var det läge att uppsöka området runt Norrtälje. Vi tog därför bilen upp till Täby söndagkväll och fick en frinatt av svärfar på Scandic och var på så sätt i området på måndag morgon och kunde snabbt vara på plats i natursköna omgivningar och spännande platser som bara väntade på att få utforskas.


Vi hamnade på Wira bruk som verkligen var en liten idyll. Röda stugor, vita knutar, lummigt grönskande ekar och en porlande bäck. Till detta fanns en bruksmiljö med intressant historia av vapensmide mm.


Färden gick vidare norrut med badstopp och ett försök till shopping i Penningby's Linnelada. Problemet var att det kom ett sådant skyfall och blixtar så man kom sig inte ut ur bilen. Marie och Bella var modiga nog, men blev rejält blöta på kuppen.

En viss oro syns i blicken när det öste och åskade som mest. Vi tyckte dessutom synd om hästarna ute i hagen som vi såg "innan" det började regna. Strömavbrott blev det också i Linneladan.

Det klarnade upp och vi spenderade eftermiddagen i Norrtälje. Vi strosade omkring och tittade på en pittoresk liten stad. Ost hade vi med oss till en liten ostbricka som vi tänkte avnjuta under kvällen. När vi såg en ostbutik kände vi att vi behövde fylla på med lite fler Franska ostar. Det blev en bit Comté (god nötaktig smak) och Baskeriu (mild och len) samt fikonmarmelad.


Vi åt en god bit mat på en pizzeria och innan vi åkte vidare hann vi även fika på "en liten smula". Här är en björnbärsmousse på pistagebotten.


Sanda gård blev vårt nästa tillhåll för natten. Vi fick bo i byhäktet som hade galler för fönstren, men riktigt ombonat för att vara ett häkte. Ostbrickan avnjöts med familjen efter att vi installerat oss och vi hade en riktigt mysig kväll!


Barnen älskade kaninerna, hönsen, fåren och hästarna (även om de var skralltiga stackars krakar som började närma sig 40 år). Vi kan varmt rekommendera denna plats och det varma bemötande som vi fick från paret som drev gården. Vi resonerar som så att 800 kr/natt för fem personer är billigt jämfört med att äga en sommarstuga med alla kostnader som det innebär, så vi tror på att hyra stuga!

Inga kommentarer: