Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

lördag 17 november 2007

Pikelet Brunch

Idag har vi glatts åt Bellas framgångar. Hon simtränar på onsdagkvällar och lördagförmiddagar i Vagnhärad. Idag hade hon sin första tävling och ställde upp med ryggsim 25m och bröstsim 25m. Hon var ganska nervös inför tävlingen. Väl där så värmde hon upp några längder och såg ut att vara oerhört fokuserad.

Hon lyckades sedan plocka hem segern i ryggsim och kom på tredjeplats under bröstsimningen. Vi satt som på nålar och hejade på för fullt! Gissa om vi var stolta, och man såg att Bella blev några centimeter längre hon också!

När vi kom hem skulle detta givetvis firas med en liten "brunch". Marie slängde ihop pikelets (små Australiensiska pannkakor), äggröra och stekt bacon. Till detta hade vi en kesoröra med blåbär, lönnsirap, melon och kiwi.


Bella stoltserar med sitt diplom och goda tider (40,5 s i bägge grenarna). Hon verkade lite sugen på att klå dom vid nästa tävlingstillfälle den 10:e december.

Här följer receptet till Jillian's Pikelets:

5 dl mjöl
1 1/4 dl socker
2 tsk bakpulver
2 ägg
ca 2,5 dl mjölk
2 msk olja

Blanda allt - stek små klickar i en stekpanna och invänta bubblorna innan du vänder. Serveras med äkta lönnsirap, alt sylt.


Äggröran bestod av

ägg
grädde
salt o peppar
örtagårdskrydda

Ungsstekt bacon har vi talat om tidigare på bloggen!


Blanda keso, vaniljsocker och blåbär, eller andra bär som du tycker är goda!

Hälsningar,

Marcus

Inga kommentarer: