500 g köttfärs
lite smör eller olja
1 påse Bifteki kryddmix ELLER krydda med timjan, pressad vitlök, persilja, mynta och salt & peppar
lite vatten
Stek köttfärsen i fettet ( eller följ instruktionerna på påsen). Blanda i kryddmix ELLER egna kryddor och ca 1 dl vatten. Låt puttra en liten stund. Köttfärsen blir ganska stark.
Valfri mängd och blandning av:
potatis, helst fast sort
sötpotatis
rotselleri
palsternacka
morot
röd lök
Skalas och skärs i bitar. Lägg i en långpanna med olja i botten. Krydda med salt och pepparmix. Sätt in i ugnen på 200° i ca 20-30 min.
grekisk eller turkisk yoghurt
vitlök
olivolja
finriven morot eller grovriven gurka som fått rinna av lite i ett durkslag
salt & svartpeppar
Blanda ihop allt men gör tzatzikin ganska mild.
Servera alltihop med sallad, fetaost och oliver.
TIPS: Skala och skär rotfrukterna tidigare under dagen och förvara i vatten med lock över. Tzatzikin blir godare om den får stå färdig i kylen ngr timmar. Smidigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar