KRÄMIG BLOMKÅLSSOPPA ca 4-5 port
1 liten gul lök, finhackad
1 fänkål, strimlad
lite smör
2 msk vetemjöl
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning/fond)
3 dl vispgrädde
500 g blomkål i buketter (helst färsk)
2 dl ärtor
ev salt & vitpeppar
Fräs lök och fänkål i en rymlig kastrull eller gryta. Rör ner mjölet och späd med buljong och grädde, låt koka ca 5 min.
Tillsätt blomkålsbuketterna och koka ca 5 min till. Tillsätt ärtorna och koka ngr min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott bröd. Vi åt ett hembakat surdegsbröd fyllt med salami, tomat och ost. Vill ni ha receptet får ni kommentera, man kan givetvis göra det utan surdeg!
2 kommentarer:
Hej igen, nu är jag "återvändare" här. Ja, tack receptet på surdegsbrödet önskar jag gärna. Idag funderade jag på potatisbullar (färdigköpta) men nu kokar en kastrull potatis istället och får se om det blir något kvar att göra egna från grunden. Har funderat en del på egenlagat och alla tillsatser man slipper på så sätt men så tycker man inte tiden räcker till när maten snabbt ska fram på bordet. Du har ialla fall fått mig att tänka efter en del. Mvh K
Hej K och välkommen tillbaka. Kul med återvändare.
Visst kan det vara svårt med bråttom-mat. Jag tror inte att det behöver ta så lång tid med hemmagjort om man bara väljer rätt rätter. Kolla gärna in länken snabbmat. Kommer fyllas på efterhand. Snabbt kan oxå vara att man förbereder. Tex. att du kokade potatisen igår när du ändå gjorde ngt annat i köket.
Lycka till.
Marie
Skicka en kommentar