Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

lördag 21 februari 2009

McNuggets och N.Y. Cheesecake

I helgen som var hade vi besök av Maries bror och hans fru. Maries syster halkade in också vilket var kul! Vi gick länge och funderade på vad vi skulle servera. Utgångsläget var kycklingfiléer. Efter flera försök att finna en inriktning så kläckte någon idéen att varför inte fritera!?! Så fick det bli.
Olja från källaren (ej diesel) landade i en kastrull som fick en arbetstemperatur på ca 170 grader. Receptet på kyckling nuggets blev enligt följande: Klicka här!


Potatismos kokades och gröna bönor koktes, kryddades och "stektes" och blev en bädd som nuggetsarna fick vila på. En god salsa eller annan sås funkar också för den delen. Vi körde på hemmagjord salsa.

Till efterrätt hade Marie tidigare under dagen blandat ihop en New York Cheescake som det var ordentlig höjd på! Receptet finns på detta klick.




Efter att den fått svalna på balkongen hela eftermiddagen (mycket massa & tröghet att få kall efter ett besök i ugnen) snittades fina bitar upp på fat och en jordgubbssås ringlades över. Blev fantastiskt gott! Cheesecake är något vi gillar i den här familjen - se tidigare inlägg.

Kvällen förlöpte med sällskapsspelen "ticket to ride", "pitt" och "chinaschack" - mycket trevligt! Detta får vi göra om

//Marcus

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för god matinspiration. Gjorde cheesecake enligt Maries recept i söndags. Men den där höga amerikanskea modellen ser också lockande ut!

AL sa...

mmmm vilken cheesecake! men vad använde du istället för vaniljextrakt? eller har su smugglat hem lite från väst?

Hanna sa...

Jag har smakat denna cheesecake och jag kan bara säga: MUMS!