Förra lördagen åt vi en korvlunch med diverse korvar som införskaffats på Taylor & Jones i Stockholm (Hantverkargatan). Egentligen består maten av ett grundrecept på tomatsås som man sen väljer hur man vill använda.
Italiensk tomatsås á Jamie Oliver
2-3 hackade vitlöksklyftor
olivolja
oregano
1 hel färsk röd chili
3 burkar hela tomater av bra kvalitet
salt & svartpeppar
rödvinsvinäger
Fräs vitlök, oregano och chilin (stick hål på skalet först) i olivolja i en kastrull.
Tillsätt tomaterna i sitt spad (ha kvar dem hela). Krydda med lite salt & svartpeppar.
Sjud försiktigt i ca 30 min. Ta upp chilin och kasta den.
Mixa såsen (eller mosa med en gaffel). Smaka av med mer salt & peppar samt en liten skvätt rödvinsvinäger.
Servera på olika sätt. Den är väldigt användbar.
OBS! Det är en väldigt stor sats så använd en del och frys resten.
Korvlunch
tomatsås
1 burk avrunna bönor (ej i tomatsås)
ngr goda korvar
Smörj en ugnsfast form och häll i tomatsåsen. Lägg även i korvar och bönor. Pensla gärna korven med lite olja.
Sätt in i ugnen på 225° ca 30 min. Servera med ett riktigt gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar