Till middag idag kokade vi ris på Persiskt vis. Enligt resceptet så behöver man följande ingredienser:
4 dl basmatiris
1 1/2 liter vatten
1 1/2 dl hackad dill, persilja och koriander (vi tog bort den sistnämnda)
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk salt
3 msk smör & rapsolja
2-3 potatisar
Koka upp vattnet, örter, kryddor och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5-8 minuter och häll sedan av riset i en sil. Skala och skiva potatisen. Häll därefter 2 msk smör & rapsolja i botten på en teflon kastrull. Täck botten med potatis och häll över 1 dl vatten. Tillsätt det avrunna riset och gör små hål i riset med skaftet på en slev eller liknande.
Ringla över lite smör och rapsolja. Koka under lock på medelvärme i 30 minuter. Vänd slutligen upp riset på ett stort fat.
Kycklingen:
4 fileér majskyckling
1 citron
1 msk honung
salt
peppar
Blanda citron, honung, salt och peppar i en zip lock påse på 2-3 liter och lägg därefter i fileérna som får suga åt sig smakerna. Stek sedan i panna så att fileérna får fin färg. Lägg sedan upp i en ungsfast form och stek tills fileérna har en temperatur på 70 grader C.
Servera med kall sås, tex tzatsiki
1 kommentar:
Det såg jättegott ut! Tur att det snart är lunch ...
Skicka en kommentar