Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

söndag 15 februari 2009

Örtkryddat ris med kyckling


Till middag idag kokade vi ris på Persiskt vis. Enligt resceptet så behöver man följande ingredienser:

4 dl basmatiris
1 1/2 liter vatten
1 1/2 dl hackad dill, persilja och koriander (vi tog bort den sistnämnda)
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk salt
3 msk smör & rapsolja
2-3 potatisar

Koka upp vattnet, örter, kryddor och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5-8 minuter och häll sedan av riset i en sil. Skala och skiva potatisen. Häll därefter 2 msk smör & rapsolja i botten på en teflon kastrull. Täck botten med potatis och häll över 1 dl vatten. Tillsätt det avrunna riset och gör små hål i riset med skaftet på en slev eller liknande.


Ringla över lite smör och rapsolja. Koka under lock på medelvärme i 30 minuter. Vänd slutligen upp riset på ett stort fat.

Kycklingen:

4 fileér majskyckling
1 citron
1 msk honung
salt
peppar

Blanda citron, honung, salt och peppar i en zip lock påse på 2-3 liter och lägg därefter i fileérna som får suga åt sig smakerna. Stek sedan i panna så att fileérna får fin färg. Lägg sedan upp i en ungsfast form och stek tills fileérna har en temperatur på 70 grader C.


Servera med kall sås, tex tzatsiki

1 kommentar:

Heliotropen sa...

Det såg jättegott ut! Tur att det snart är lunch ...