På begäran kommer här receptet på en redd grönsakssoppa som tycks ha blivit en traditionell onsdagsrätt i vårt hem. Grunden är densamma, grönsaker och rotfrukter kan varieras.
Grönsakssoppa med purjo, morot och färsk broccoli
Karlssons grönsakssoppa
en klick smör
finhackad purjolök(eller annan lök)
ngr morötter
vetemjöl
vatten
röd mjölk
grönsaksbuljongtärning
färsk broccoli, ärtor, blomkål eller vilka grönsaker du är sugen på
vitpeppar
en nypa socker
grädde
Skär grönsakerna i bitar (mindre bitar ger kortare koktid). Fräs purjo och morötter i smöret. Strö över lite mjöl. Blanda. Späd med vatten så det täcker. Låt puttra ngr minuter innan du spär med mjölk och smular i buljongtärningen. Låt puttra ca 5-10 min beroende på storleken på morotsbitarna. Krydda med vitpeppar och socker. Lägg i de andra grönsakerna och puttra tills de är lagom genomkokta. Häll i lite grädde. Låt koka upp och smaka av.
Servera med gott bröd och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar