Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

fredag 14 augusti 2009

Fjällfiske, goda grannar och fjällbad

Lite fortsättning förra inlägget. Det fiskades en del i år också och den kväll jag var med "gubbarna" och la nät fick vi en hel del dagen därpå. En hink full med sik och öring. Förra året fick vi bara sik, men i år trillade som sagt några öringar dit i våra nät också.


Fisken rensades. En del röktes och en del fileades och stektes inne i stekpannan. Gott!

I rubriken skrev jag även goda grannar som nästa del i denna blogg. Vi har en familj som bygger stuga längre upp i backen. En dag kom Sture ner med ett egenhändigt tillverkat stekbord som vi pålade ner i vår befintliga eldstad. På denna stekte vi ett kilo bacon på nolltid, vi stekte chiabatta tunnt, stekpannebröd och pannkakor vid olika tillfällen. Stort tack till Sture!


Slutligen badades det i fjällsjöar och bäckar. Rutjebäcken blev ett resmål sista dagen i fjällen som ligger efter Tängvattnet sydväst om Hemavan. Vattnet har gröpt ur fåror i det porösa berget och även gjort jättegrytor. Eftersom temperaturen var badvänlig var det en hel del semesterfirare som låg på klipporna och i vattnet. Naturligtvis hade vi badkläderna med och hoppade från klipporna ner i vattnet. Man fick sikta in sig på en jättegryta för att inte ta botten för tidigt. Vattnet var kritallklart och lite längre upp kunde man uppleva krafterna i strömmar och forsar. En riktigt härlig upplevelse som kanske återkommer var 10:e år när vattnet är varmt nog.




Nu är semestern slut och arbetslivet har börjat igen.

//Marcus

2 kommentarer:

AL sa...

Vilken underbar semester det ser ut att ha varit! Massor med familjeskratt och massor med äventyr.

Anonym sa...

Jag vet hur bra det kan vara där uppe. Kolla själv:
http://www.panoramio.com/photos/original/26309181.jpg

/Staffan