Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

lördag 4 juli 2009

Semester 2

Efter några dagar i Blekinge så bar det av hemåt. Vi har träffat gamla vänner från tiden då vi bodde i Kristianstad och gläds över att alla mår bra och åldras i samma takt som vi ;O)

Vi hann med ett besök till Karlskrona och besökte deras marinmuseum, motormuseum och strosa omkring på stan. Ronneby Brunnspark var en fantastiskt vacker park väl värt ett besök.


På hemvägen stannade vi i Kalmar och spenderade några timmar på slottet. Det fanns aktiviteter för barnen. Lösa gåtor, döda drakar, klättra ner i dass som Gustav Wasa, ringa i kyrkklockor för att varan för Danskarna, slänga in bomber i kanonluckorna på danskarnas regalskepp mm. När man hade löst alla uppdragen skulle man bevisa sin styrka genom att dra upp svärdet ur stenen. Med otrolig styrka så drog hon upp svärdet ur stenen, där vuxna karlar misslyckades!


Efter åt bytte alla barnen om och fick träffa prinsen i tronsalen för att där dubbas till riddare, prinsessor, hertig och hertiginnor medan vi andra bönder och patrask fick stå i bakgrunden och hylla de nydubbade. Lina, princessa av Hölö var helt lyrisk efteråt med sin brerulle och guldring på fingret och utropade - "nu är jag en riktig prinsessa!"

Senare under dagen förklarade hon varför hon hade varit så blyg för prinsen som till och från befann sig på borgården under uppdragens utförande. Hon var övertygad om att hon skulle vara tvungen att gifta sig med prinsen som en del av dagens övningar ( på riktigt ) när hon blev dubbad till prinsessa (visste inte innebörden av ordet dubbad...)

I bilen hem så berättade hon även att hon funderat på att om hon blev prinsessa så skulle hon ha halva slottet och prinsen ha den andra halvan. En gång när dom möttes, "...snubblade prinsen och landade på mig, och då kom våra munnar mot varandra så då pussades vi"

Ytterligare kommentarer från Lina under resan helt utanför detta sammanhang:

Lina, mormor och morfar ser kor som ligger ner i en hage, mormor frågar - Vad gör korna? varpå Lina svara "Isslar"

Senare efter en lång tyst stund i bilen säger Lina "out of the blue" - Tänk va bra det skulle vara om myggorna sög fett istället för blod!

Vad ska det bli av denna 5 åring!?

Inga kommentarer: