Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

lördag 1 november 2008

Lördagsutflykt med Lina

Då Bella är i Småland med goda vänner, så tog Lina och jag bilen på en utflykt till kakslottet i Taxinge. Vi åkte på lite småvägar och pratade om lite olika ord och synonymer - så nu vet hon att kontanter är synonymt med pengar och har inget med varken kossor eller tanter. Vi hade kameran med oss och tog lite kort på resan som vi ville förmedla till er denna vackra soliga höstdag.


Väl inne i kakslottet så tappade Lina hakan över alla godsaker som hon såg. Hon blev helt till sig! När hon insåg att hon skulle behöva äta "vanlig" mat innan hon fick hugga i tårtbiten som hon hade valt ut blev hon aningen besviken.



Men när vi hade delat på räkmackan så var det det godaste räkor hon någonsin hade ätit.


Man fick ju vänta på räkmackan och sitta och titta på tårtbitarna i nästan tio minuter innan smörgåsen kom in. Hon var ändå förvånansvärt tålmodig den lilla damen! inte ett pip när vi väl satt där med desserten framför oss om att få smaka eller "när kommer maten?". Något rätt har vi kanske gjort i vår uppfostran de senaste fem åren.


Hela den vänstra biten gick ju inte riktigt ner efter att ha ätit en tredjedels räkmacka innan, men nästan! Det slank ner en del av min tårta också i hennes mage. Vi skulle ju smaka på varandras!

Mätta gick vi ut i parken och såg en ekorre som vi gav oss den på att fotografera. Den var kvick och inte särskilt mån om att hamna på våran plåt - så här är bästa skottet med herr ekorre på väg ut ur bild.


Som sagt så var det en trevlig liten utflykt och solen lyste med en viss antydan till värme efter en natt med flera minusgrader. Har ni vägarna förbi mellan Södertälje och Eskilstuna så stanna gärna till vid Taxinge slott för en fika!

1 kommentar:

Lisa sa...

Vilket fantastiskt ställe!