Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

söndag 16 november 2008

Hallonkaka med mandelmassa

Idag har vi ätit tortellini till middag varefter vi hamnade i soffan hela familjen och päste en stund. Barnen lekte runt medan vi föräldrar slumrade in. I köket spreds en ljuvlig doft av nybakad kaka som frodades i ugnen.


Till slut klarade slumrandet inte av att hålla stånd mot dessa ljuvliga dofter, så vi satte oss till bords och åt upp läckerheten som ni ser en del av på bilden ovanför. Om ni blir sugna så är receptet enligt följande:

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g riven mandelmassa
200 g bär
75 g kallt smör

Smörj en form ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner tillsammans med mandelmassan i smeten. Häll över i formen och strö över bären. Hyvla smöret över och grädda i 175°C ca 40 minuter. Serveras avsvalnad med vispad grädde.

---------------

Våran lilla Matilda är nu 9 månader gammal och far fram som ett jehu. Diskmaskinen är speciellt intressant.


Men även pianot får henne på riktigt gott humör ända tills det är dags att göra något annat, för då blir hon ordentligt vrång. Kanske en framtida konsertpianist?!


Lite mer mat från denna bloggen så kanske benen växer ner till pedalerna snabbare. Trevlig söndagkväll på er alla!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ser jättemumsigt ut!