Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

fredag 30 januari 2009

Födelsedagar

Vi firade födelsedagar förra helgen! Först Marie som lämnade ytterligare ett år bakom sig och dagen därpå då Matilda lämnade sitt första år bakom sig. Marie och jag fick en hotellvistelse av min svärfar och vi drog till Nyköping på fredagkväll. Mormor tog barnen. Vi åt på Mickes Skafferi, en utsökt trerättersmiddag och jag önskade att vi haft kameran med oss för det var både en fröjd för öga som smaklökarna.

På jobbet räknar vi steg och tävlar mellan grupperna, så dagen därpå fick jag ihop mer steg än vanligt då vi gick mellan alla affärer i Nyköping för att prova kläder och leta presenter till Matilda. Marie fick ett kaklat golv i födelsedagspresent senare på kvällen.

När vi kom hem hade Mormor och Lina städat och lagat en underbart god middag som bestod av ungsstekt lax med räkor, potatismos med inblandat ägg vilket gav den en fantastiskt fin konsistens och smak samt sallad.


När jag senare kaklade golv ställde sig Marie och bakade bröd på en levain som hon hade förberett under några dagar. Så det doftade gott i hela huset.


Nästföljande dag fyllde Matilda ett år och vi firade igen med mormor, morfar och gammelfarfar (morfars pappa). Gärddtårtan bakades också kvällen innan tillsammans med det goda brödet. Vaniljkräm och jordgubbar fick safta till tårtan under natten ute på balkongen och dekorerades med grädde och ljus innan den skulle avnjutas främst av vår ettåring.


Matilda fick naturligtvis en egen tallrik med en tårtbit som hon försiktigt började känna på. När hon sedan insåg att det smakade gott, så gick det undan. Stora nävar fulla med tårta proppades fullkomligt in i munnen, näsan och övriga ansiktet.


Efter två tårtbitar var hon sprudlande lycklig och tallriken slickades noggrant av för att inte något skulle gå till spillo! Sedan väntade nästa lilla nyhet här i livet - Presenter! Det tog också ett tag av kännande och undersökning. Till slut fick Lina visa henne hur man river i pappret och då blev det genast mer spännande.


Till slut poppade en ljudlig leksak som hon provade med både händer och fötter. Roligast var att trycka hälen mot "pianotangenterna" och få xylofonen att ljuda i olika toner. Har tyvärr inget kort på detta, men hon var glad över sina presenter (böcker och ett cirkuståg med djur i vagnarna).


Senare under veckan hittade Marie denna lilla röda fåtölj i skinn för halva priset och kunde inte låta bli...


Grattis på er Marie och Matilda!

//Marcus

2 kommentarer:

AL sa...

Vilken vacker Matildadotter ni har!

K + P sa...

Grattis från oss i Tyresö!