Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

torsdag 13 maj 2010

LONDON


Under våren har vi planerat en weekend i London. Vi bokade tidigt flyg med RyanAir. Tog ledigt fredagen före kristi himmelfärdshelgen. Senare hittade vi ett trevligt hotel på www.hotels.com. Sofitel - St. James och ligger några kvarter söder om Piccadilly Circus.
Vi flög ut torsdag kväll och hade skaffat barnvakt via min mors "dåliga samvete" över att vara bosatt i Göteborg. Synkade bra för hon skulle vidare till Estland när vi kom tillbaka.


Vi kom fram runt halv ett på natten till fredag och sov kungligt i vårat rum. På morgonen steg vi upp och testade hotellets frukost. Buffén bestod dels av en Continental Breakfast samt en meny ifrån vilken man kunde beställa diverse frukosträtter. Frukosten var fantastisk och värd 27 pund per pers.


Sedan bar det av med the tube som verkligen är en tub till Hammersmith och TKMax. Där tillbringade vi hela förmiddagen. Marie sprang omkring och kollade kläder och jag hittade en soffa där jag tillbringade tid med min iPhone. Kan ni se shoppingblicken i Maries ögon...


Vi promenerade i Nottinghill och hittade en kokboksaffär. Vi skrev upp intressanta böcker eftersom RyanAir inte uppskattar övervikt om man inte betalar dyrt.

Vi funderade på kvällen om vi skulle gå på teater, men vi spenderade pengarna på mat istället! En riktigt god middag på Hotellet. vi räknade att det var fem personer som passade upp oss under kvällen och alla var supertrevliga och maten var fantastisk!

Nästa dag fortsatte vi springa runt på stan efter ännu en god frukost och kom till slut fram till Fortnum o Mason. En mataffär som funnits sedan 1700 talet och man kunde känna anorna från svunna tider i väggarna och framförallt i hur varorna var paketerade. Här spenderade vi en del tid och pengar.


Hemresan gick bra trots oro för askmoln. Har aldrig sett så mycket människor på en flygplats i kö. Vi köade en bra stund för att checka in bagaget bara för att få veta att vi stått i fel kö. Gissa om vi blev stressade när vi såg en ännu större kö dit vi blev hänvisade. Hon som sa till oss sa att det "var bara att gå längst fram" - Yea right! Har du glömt att du jobbar för RyanAir???? Vi gick över och det visade sig att det fanns incheckning bredvid den hiskeligt stora och långa kön som visade sig gå till ombokningsdisken. Så det tog oss bara fem minuter extra. Vi hann till och med få i oss en hamburgare innanför security checkpoint. Vi landade och var hemma i Hölö 22:00 nöjda med vår resa.

//Marcus

Inga kommentarer: