Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

måndag 4 januari 2010

VECKOMENY 5

Måndag: Majs- och kesoplättar med gurka och paprika, knäckebröd med ost. Fruktsallad till efterrätt (låt ev. barnen skära frukten när du lagar middagen). Servera fruktsalladen med resten av keson, nötter och russin i små skålar som tillbehör. Gott!


Tisdag: Dragonkotletter med klyftpotatis, grönsaker och sallad. Inte så vego men om man gillar sås och klyftpotatis och grönsaker kan man kanske äta det istället?


Onsdag: Tonfiskpastasås med ärtor och knäckebröd. Byt ut tonfisken med div grönsaker som fräses tillsammans med löken för ett vegetariskt alternativ.


Torsdag: Korvchili med ris eller bröd och sallad. Byt ut korven mot vegetarisk korv eller ngn sorts bönor, gärna en burk blandade för vegovänlig middag.


Fredag: Tacosallad med salsa och guacamole Byt ut köttfärsen mot en burk krossade tomater för vegovänligt.


INKÖP

2 gula lökar
1 schalottenlök
1 liten purjolök
1 paprika
2 gurkor
morötter
fast potatis till klyftpotatis
tomater och sallad till tacosalladen
salladsingredienser till 2 middagar
div frukter till fruktsalladden på måndagen
guacamole ELLER ingredienser till hemmagjord
salsa ELLER ingredienser till hemmagjord
1 påse tacochips
1 påse tacokrydda
spaghetti
1 burk tonfisk i vatten
grönsaksbuljong
2 burkar krossade tomater
3 stora burkar majs och 1 liten
1 burk kidneybönor
soja
dragon
paprikapulver
spiskummin
Persillade (kryddhyllan)
Chicken & Steak (kryddhyllan Santa Maria)
russin
valfria nötter till fruktsalladen
vetemjöl (behövs bara lite, men se till att du har hemma)
vinbärsgelé ELLER vinbärssaft
ev. bröd till korvchilin
valfri korv ca 300 g
kotletter till din familj
400 g nötfärs (eller så mycket som din familj behöver)
ärtor
ngr dl riven ost (eller hel bit) till tacosalladen
250 g keso
3 ägg
2 dl grädde
smör
1 förp creme fraiche