Jag är en 34-årig mattokig, lyckligt gift 2-barnsmamma. Jag har tur som är hemma med mina barn och kan tillbringa en del tid vid spisen.
Inte fastkedjad, men aldrig långt borta.

söndag 3 februari 2008

Cheesecake med jordgubbsås


I somras plockade vi jordgubbar och fryste in ett antal kilon. Vi plockar fram en påse ur frysen när vi vill gotta oss med en ostkaka eller något liknande. Vi har tidigare haft ett recept på Cheesecake på bloggen, men detta är ett annorlunda recept utan choklad.


Här följer receptet:

Höglunds cheesecake 1 st

12-14 Digestivekex, smulade
ca 50 g smör, smält
1 msk socker
1 tsk kanel
--> Blandas och trycks ut i en pajform

200 g "Philly" cheese (Philadelphia ost)
2 ägg
knappt 1 dl socker
1 tsk vanilj
--> Vispas slätt och hälles i formen
--> 175 grader i 20 minuter

3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
--> Vispas slätt och hälles över det första färdiggräddade fyllningen
--> 225 grader i 5 minuter

Låt kallna och förvara väl övertäckt (tar lätt till sig av "dålig" smak) i kylen.


Serveras kall från kylen tillsammans med en jordgubbssås eller blåbär, björnbär, hallon eller något annat som man tycker passar!

Inga kommentarer: