Jag längtar inte till julen! Men det hindrar inte att denna snabba kycklingrätt får stå på menyn någon gång ibland.
PEPPARKAKSKYCKLING 4 port
4 kycklingfiléer (eller minska på antalet om de är gigantiska), strimlade
smör & olja
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1 krm malen kryddnejlika
2 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 dl kinesisk soja
1 msk vinäger
1 msk honung
2 msk mango chutney
1 msk potatismjöl + 2 msk kallt vatten
Fräs kycklingbitarna i smör och olja.
Blanda ner alla ingredienser förutom potatismjölet och 2 msk vatten. Låt puttra ca 5 min. Smaka av såsen.
Rör ut potatismjölet i vattnet och blanda ner det i pannan. Låt koka upp på nytt men bara tills första bubblan syns.
Servera med ris, broccoli och gärna färsk mango.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar