Pajdegen är en riktigt bra och smidig deg som är lätt att kavla eller trycka ut direkt i pajskalet. Funkar till de allra flesta pajer.
KYCKLINGPAJ MED BACON 4-6 PORT
PAJDEG
2, 5 - 3,5 dl vetemjöl
115-150 g smör, kallt
2-4 msk creme fraiche
ngr msk kallt vatten
FYLLNING
ca 400 g kycklingfilé, strimlad
2 msk smör
140 g bacon
1 purjo, hackad
2 hackade vitlöksklyftor
1,5 dl grädde eller creme fraiche
2 dl riven ost
2 msk chilisås
ev. lite salt & peppar
OBS! Till paj med lock tar du den större mängden.
Mixa ihop mjöl, tärnat smör och creme fraiche i en matberedare. Häll i lite kallt vatten för att få ihop degen. Tryck ut i en pajform och ställ kallt i 30 min. Förgrädda i 225° ca 5 min.
Stek kycklingbitarna i smöret. Ta upp. Fräs purjo, bacon och vitlkö ngr minuter i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i kycklingen och späd med grädde eller creme fraiche. Smaksätt med chilisås och ta av från värmen. Tillsätt osten och smaka av. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och kavla ev. ut ett lock som läggs över. Grädda i mitten av ugnen i 225 ° ca 25-35 min.
Servera med sallad och kanske vitlöksfrästa Haricot Verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar