Vi har nu varit gifta i 13 år och jag är gräsänkling denna speciella dag. Bröllop har ju varit ett tema dom senaste bloggarna så det passar ju bra att fortsätta även med detta inlägg.
Marie drog till Göteborg för att deltaga i lite festligheter för min yngsta syster som ska få sitt första barn om några veckor. Lite ovant är att när man öppnar kylen så gapar den tom! Men så kan det vara ibland. Det är bara att göra något åt saken helt enkelt!
En tur till Biltema företogs och jag skaffade en del prylar som behövdes till bilen som jag felsökt elen på (i flera timmar) - nu startar den med lite handpåläggning. Maxi ligger ju bredvid, så en snabb vända in där för att fylla på där hemma. Under vandringen på Maxi tyckte Bella att vi skulle grilla, och det lät ju som ett bra förslag på nationaldagen. Jordgubbarna skippade vi eftersom dom mosigaste gubbarna var det enda som fanns kvar för 98 kr kilot. För att göra livet enkelt tog vi en rad färdiga påsar - där "Marie från skratch" skulle ha fasat om hon varit med.
Men nu var hon ju inte hemma, så då körde vi på med färdigblandad sallad, färdigblandade grillgrönsaker, färdigmarinerat kött, färdig bernaissås och lite färskpotatis. Potatisen skrubbades och blandades med squashen, paprikan och rödlöken. Olja ringlades över i formen och på med lite salt och kryddor - in i ugnen på 180 grader.
Svärfar och svärfars far kom över med grillkolen, jordgubbar och grädde. Vi drog igång grillen och slängde på fläskfileskivor. På kolen strödde jag regelbundet lite spånblandning från förra sommarens trädfällningar. Det gav köttet en speciell röksmak.
Öppnade salladspåsen och fyllde på en fin glasskål, fram med sås och dressing samt dricka. Sedan var det bara att avnjuta en god middag tillsammans. Allt som allt tog det hela mindre än en timma att vispa ihop tack vare dom förträffliga påsarna och askarna från Maxi. Svärfar är också gräsänkling eftersom Hillevi drog till sydligare breddgrader med sin svärdotter Carro. Dom ligger nog på plajjan just nu.
Till efterrätt så drog vi i oss jordgubbar från förra året med vispad grädde och socker. Svärfars far har aldrig grillat och var mycket nöjd med sin nya erfarenhet. Han har i väldigt många år gått på "levande föda" och undvikt kött. Men det har han släppt sedan han flyttade hit.
Svärfar och jag kom ändå fram till att trots att maten var god så saknar vi våra hustrur. Det blir liksom inte lika kul när dom är borta...
4 kommentarer:
Det såg jättegott ut! Du kan du med, Marcus Fast jag log lite där i början, när kylen gapade tom och du åkte till ... Biltema! Fast det löste sig ju.
Jo-vars, man måste ju ha sina prioriteringar rätt här i livet ;O)
//Marcus
Jag gillar din blogg jättemycket. Jag hittade hit efter en liten annons i Haro. Hur som. Jag läste någonstans att du gjorde hemgjort bake off bröd, recept tack! Sen undrar jag om du vet vart man kan få tag på en slow cooker inom Sveriges gränser?
Hej Hemmammman och välkommen hit!
Kul att du gillar bloggen. Man tackar! Det har varit lite stiltje med receptskrivningarna men bättring utlovas.
Bröden hittas här:
http://mariesmat.blogspot.com/search?q=nattj%C3%A4sta
Klicka dig vidare till själva receptet. Änglamarks vetemjöl går jättebra att använda istället för Saltås.
Ang. Slow cooker i Sverige hittade jag en bloggare som köpte sin på Ebay Tyskland. Där har de likadana ottag som vi, inga problem. Annars kan man beställa från Storbritannien, tex www.Amazon.co.uk och byta kontakten till en Svensk.
Lycka till!
Skicka en kommentar