När jag står där och tittar ligger två ben från en kungskrabba - så jag frågar vad ett av dessa monsterben skulle kunna tänkas kosta. Ca 100 kr får jag till svar. Jag har hört talas om att dessa "Stalinkrabbor" ska vara ganska goda. Så, med skatteåterbäringen i bakhuvudet, tänker jag "varför inte". Det fick bli ett ben till kräftorna.
Hur smakade då detta kalas? Kräftorna var ett "nja" - men kungskrabban var helt fantastiskt god. Tittar man i backspegeln, skulle jag ha köpt två ben för 200 kr och skippat kräftorna och fått 3 ggr så mycket ätbart mot vad det blev för mer än det dubbla i pengar och 2 ggr så gott ungefär. Men en kräftskiva blir ju inte kräftskiva utan kräftan - så man kan ju i alla fall köpa sig en liten stackare och sörpla på.
Doppa kungskrabban i lite majonäs och gott bröd till så är smakupplevelsen fulländad!
Som sagt, fullt så läskigt som jag uttrycker det på bild var det inte. Skalet klipper man lätt upp med en sax eller en kräfttång. Mycket enklare och mer tidseffektivt än jobbet man får lägga ner på kräftstackarna. Kungskrabbor ska det dessutom krylla utav längst Norska kusten och uppe i Norra ishavet utanför Ryssland. Stalin var ju den som planterade in dessa monster som med tiden har spridit sig ända ner längst Norska kusten. Följande länk illusterar hur stora dom kan bli. Förstora bilden på denna länk.
//Marcus
Doppa kungskrabban i lite majonäs och gott bröd till så är smakupplevelsen fulländad!
Som sagt, fullt så läskigt som jag uttrycker det på bild var det inte. Skalet klipper man lätt upp med en sax eller en kräfttång. Mycket enklare och mer tidseffektivt än jobbet man får lägga ner på kräftstackarna. Kungskrabbor ska det dessutom krylla utav längst Norska kusten och uppe i Norra ishavet utanför Ryssland. Stalin var ju den som planterade in dessa monster som med tiden har spridit sig ända ner längst Norska kusten. Följande länk illusterar hur stora dom kan bli. Förstora bilden på denna länk.
//Marcus
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar