Vår barnfria kväll och natt gled vackert vidare till morgon. Tänk vad en hel natts ostörd sömn kan göra!
Lyxfrukosten bestod av Hawaiitoast. Marcus avslutade med lite kiwi och banan. Anita Baker på cd-spelaren, livet är bra!
Hawaiitoast 4-6 pers (vi gjorde en halv sats till oss, blev 2 var)
225 g konserverad krossad ananas
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk lönnsirap (eller honung om lönnsirapen fattas i ditt skafferi)
1 msk socker
drygt 1/2 dl mjölk
1 msk naturell yoghurt (gärna grekisk/turkisk eller matyoghurt)
8 skivor rostbröd eller annat skivat bröd, behöver inte vara färskt
smör
Låt ananasen rinna av.
Mixa ananas, ägg, vanilj, lönnsirap, socker, mjölk och yoghurt med mixerstaven. Det ska bli helt slätt. Häll upp i en djup tallrik eller liknande där ett bröd i taget kan suga åt sig godsakerna.
Smält smöret i en stor stekpanna. Stek på medelvärme på båda sidor tills skivorna är fint bruna.
Servera med en klick yoghurt och lönnsirap. (Vi tog resten av ananasen på.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar