Väldigt god kycklingcurry som känns extra nyttig pga grönsakerna i.
KYCKLINGCURRY MED GRÖNSAKER 4 port
400 g kycklingfilé, strimlad
1 lök, hackad
smör
curry efter smak (jag tar 1-2 msk)
200 g vitkål, savojkål eller spetskål, strimlad
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
rivet skal och saft av 1/2 citron
2 dl creme fraiche
1 syrligt äpple, skalat och tärnat
ca 2 dl ärtor
salt & svartpeppar
dill, färsk eller fryst
Fräs kyckling, lök och curry i smör. Rör ner kålen efter en liten stund. Fräs ngr minuter. Späd med vattnet och blanda i buljong, citron och creme fraiche. Låt puttra ca 5 min. Blanda i äpple och ärtor och puttra ca 5 min till. Smaka av med salt, peppar och dill. Servera med ris eller färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar