På allmän begäran kommer äntligen receptet på mina enchiladas. Till påskhelgen publiceras receptet i LT så jag var ju tvungen att vara först här på min egen blogg.
MARIES ENCHILADAS ca 5 rejäla vuxenportioner
ca 5 dl tärnad kassler, rökt skinka eller liknande
ca 1 dl finhackad lök av valfri sort
10 vetetortillas, storlek medium
ca 5 dl riven ost
1 msk vetemjöl
6 ägg
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
2 krm salt
ngr tag med svartpepparkvarnen
Smörj en rektangulär ugnsform, ca 22X32 cm.
Lägg 1/2 dl kassler, lite lök och några msk riven ost på varje tortilla och rulla ihop. Lägg med skarven neråt i formen. Lägg rullarna ganska tätt.
Vispa ihop mjöl, ägg, grädde mjölk och kryddor. Rör ner den överblivna osten. Häll äggstanningen över rullarna. Täck över och förvara i kyl 5-24 timmar.
Ta ut formen ur kylen medan ugnen värms upp till 175°. Täck med ugnsfolie och grädda i 25 min. Ta av folien och grädda färdigt ca 10 min till.
Servera med en sallad, helst med majs och kanske bönor i. Man kan även servera med ris, då räcker maten till 2 middagar för vår familj.
1 kommentar:
Aha! Fredagsmiddagen kirrad! =)
Skicka en kommentar